Fish&Chips dietetici

de Furnicuti in Peste, 8 Mai 2011 | 5662 vizualizari

 

O reteta de fish&chips, ceva mai light decat in varianta originala, dar foarte savuroasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi (cam 3-4)
  • 400 g file de cod sau alt peste alb
  • 2-3 linguri iaurt
  • cateva frunze patrunjel
  • 1 lingurita capere
  • 3 linguri ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • boia dulce sau iute, dupa gust
  • sare, piper
  •  
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fish&Chips dietetici:

Mai intai curatam cartofii si ii taiem cat de cat in stilul "chips" :) Ii asezam intr-o tava in care am pus hartie de copt, ii stropim cu 2 linguri ulei de masline si ii dam la cuptorul incins la 200 de grade. Dupa vreo 25 - 30 de minute, presaram boia pe ambele parti si ii lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte.

Fileul de cod il taiem in 4-5 bucati pe care le stropim cu zeama de lamaie si 1 lingura de ulei, le saram si le piperam. Le asezam pe o hartie de copt mai mare si le impachetam in hartia de copt. Cand cartofii sunt gata, ii scoatem din tava si punem pestele, pe care il lasam la cuptor vreo 10 - 15 minute, la 200 de grade. In acest fel pestele va fi foarte suculent pentru ca nu se usuca deloc. Amestecam iaurtul, 1 lingura ulei de masline, caperele tocate si patrunjelul tocat pentru a obtine un sos pe care il servim langa peste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fish&Chips dietetici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Bucataras Medi 1

09.05.2011, 18:14

mmm................vin si eu la masa.............

Furnicuti 1

10.05.2011, 23:22

multumesc
rivka, n-am pus in aceeasi tava pentru ca din peste se mai poate scurge sos. Merg puse fara probleme in 2 vase diferite la cuptor, in acelasi timp.
Pentru ca pestele s-a facut imediat, cartofii au fost numai buni

divainbucatarie 1

11.05.2011, 08:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pangasius in sos picant